You are here: Home » jedzenie » Prosty przepis na pizzę z bekonem

Prosty przepis na pizzę z bekonem

Pizza z bekonem i pomidorami jest naprawdę pyszna. Do jej przygotowania będziemy potrzebowali następujących składników: 4 plastry boczku, około 283 gramów zamrożonego ciasta do pizzy, 1 łyżeczki oliwy z oliwek, 2 szklanek rozdrobnionego sera mozzarella, 1 posiekanego pomidora, 2 szklanek startej sałaty lodowej, 2 łyżek majonezu (lub do smaku) oraz sól i pieprz do smaku. Czas przyrządzania wynosi 20 minut, natomiast czas gotowania – 15 minut. Najpierw rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza lub według wskazówek na opakowaniu do ciasta do pizzy. Teraz umieść boczek na ciężkiej patelni na średnim ogniu i smaż aż zbrązowieje, ale nie za mocno. Następnie połóż na papierowych ręcznikach. Teraz włóż pizzę do pieca lub piekarnika.

Pierwszy etap pieczenia pizzy

pizzaNastępnie posmaruj ciasto oliwą z oliwek. Teraz posyp pizzę mozzarellą, a następnie połóż pomidory na serze. Pokrój później boczek i posyp równomiernie na pizzy. Upiecz teraz pizzę przez 10-15 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż skórka stanie się złota, a ser rozpuści się na środku pizzy. Podczas, gdy pizza jest w piecu, wrzuć rozdrobnioną sałatę z majonezem i lekko posoloną i popieprzoną. Następnie umieść na pizzy sałatę i natychmiast podawaj. Smacznego! Kuchnia włoska jest naprawdę smaczna. Pizza z serem kozi i rukkolą jest naprawdę pyszna. Ta pizza na bazie pesto i jest niezwykle prosta i smaczna. To adaptacja pomysłu na pizzę, która została zaproponowana przez neapolitańską pizzerię w Waszyngtonie. Jej przygotowanie zajmie Ci niewiele czasu, a zostanie zjedzona jeszcze szybciej!

Składniki do zakupienia

Do jej przygotowania będziesz potrzebował następujących składników: 1 wypieczonego ciasta do pizzy, 6 łyżek przygotowanego sosu pesto, 3 pomidory rzymskie (cienkie plasterki), około 226 gramów przyprawionego sera koziego, 2 ząbki czosnku (obrane i pokrojone w cienkie plasterki), 1 szklankę świeżej rukoli oraz 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Zarówno jej czas przygotowania, jak i gotowania wynosi 10 minut. Najpierw należy rozgrzać piekarnik zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu pizzy. Następnie nanieś pesto na środku pizzy i rozsmaruj go w kierunku zewnętrznych krawędzi. Ta pizza jest naprawdę pyszna!Pokrój ser kozi na cienkie plasterki i pokrusz na całej pizzy. Ułóż plasterki pomidorów na kozim serze. Posyp czosnkiem. Posmaruj krawędzie ciasta lekko oliwą z oliwek. Umieść teraz pizzę bezpośrednio na stelażu nagrzanego piekarnika. Piecz przez 5 do 10 minut, aż krawędzie pizzy będą złote. Po wyjęciu pizzy z pieca, pozostaw ją do ochłodzenia przez kilka minut, aby ser miał czas na odpowiednie ustawienie. Po kilku minutach, pokryj pizzę kilkoma garściami rukoli. Podziel na odpowiednie kawałki, serwuj i delektuj się. Smacznego!